Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Muzica romaneasca

In jos 
+12
H to He
romanbun
Uroboros
Ricochet
GentleG
derdidas
Aaromtaar
P.Matei
Zarec
Aldi
Piotr Buendia
andu
16 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Muzica romaneasca - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyJoi Aug 21, 2008 10:30 pm

Muzica romaneasca - Pagina 2 B52-indie

va recomand acest eveniment pentru israel lights, de care am vorbit si mai sus. nu ratati ocazia!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMier Aug 27, 2008 1:16 pm

deseara merg la concert... filmez! si apoi pun aici linkuri.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMar Oct 07, 2008 10:11 pm

andu a scris:
Trupa Aievea canta ceea ce se cheama acid-jazz, o chestie pe care am prezentat-o in thread-ul de jazz. Sunt foarte buni la asta, desi albumul nu e remarcabil. Spun asta pentru ca am avut sa-i vad live, anul trecut in Vama. Cu ei era atunci Sorin Romanescu (care a si plecat deja din trupa), care e cel mai bun chitarist roman in activitate punct, toate genurile. Poti explora ce face Sorin Romanescu solo aici: http://www.sorinromanescu.com/ . E un site foarte frumos si are niste piese superbe la download. Ceea ce l-am vazut, insa, facand live pe chitara electrica mi-a depasit orice asteptare. Ciudat e ca e trecut pe coperta albumului, dar nu se aude mare lucru din ce stiu eu ca facea el, live.

Muzica romaneasca - Pagina 2 Aievea1ry4

Muzica romaneasca - Pagina 2 Aievea2or2.th

Muzica romaneasca - Pagina 2 Aievea3qk6.th

AIEVEA @ Green Hours, Bucuresti
2008-10-07

Aievea va concerta duminica, 12 octombrie 2008, in cafeneaua jazz Green Hours din Bucuresti, de la orele 20:00.

http://www.bestmusic.ro/module.php?module=news&newsid=11025&utm_source=RSS&utm_medium=RSS

fara Sorin Romanescu! din pacate.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyJoi Ian 22, 2009 1:28 pm

Trupa de alternative-progressive Byron cauta tobar. relatii la tel. 0740 305 359 sau la management@byronmusic.ro.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMier Feb 11, 2009 4:00 pm

Prima recenzie la albumul Back To The Future (Moni Bordeianu - Nicu Covaci):

http://www.muzicisifaze.com/trupa.php?alb=757
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyLun Feb 16, 2009 2:56 pm

Trupe, promovati-va, ca e gratis

Revenim cu anuntul de maxima importanta pentru trupele romanesti. Dupa primul anunt de gen am primit peste 300 de piese, dar niciodata nu strica mai multe, nu?

Here goes !

Lansam cat de curand noul site METALHEAD asa ca avem nevoie de ajutorul trupelor romanesti care doresc sa-si promoveze muzica.

Mai exact, daca ai o trupa si ai tras cateva piese mai noi sau mai vechi, te rugam sa ni le trimiti ASAP pentru a le posta pe site (pe viitorul site). Piesele nu vor putea fi downloadate de pe site, ci doar ascultate.

http://www.metalhead.ro/Stire-Trupe_promovati_va_ca_e_gratis-14723.html
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyLun Feb 16, 2009 3:11 pm

asteptam cu interes aparitia si a unui site de promovare numit "PROGHEAD"
....deh.. vise Rolling Eyes
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMar Feb 17, 2009 4:05 pm

am descoperit niste trupe autohtone cu nume foarte sugestive : PURULENTE URETRE,CAP DE CRANIU,BORATORII,GROHOT VOMIL ,ANAL CUNT si altii
in ce hal a ajuns specia umana(...umana ?)
pot fi audiati pe youtube in toata "purulentza" lor
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMar Feb 17, 2009 5:25 pm

i-ai omis pe Popa Labator

http://www.last.fm/music/Popa+Labator
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptySam Mar 14, 2009 4:44 pm

stiti ce curiozitate am eu? oare ce or fi zis baietii de la Musea despre muzica romaneasca pe care o au de la al nostru GG. de Trend Off al Urmei, de exemplu.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptySam Mar 14, 2009 7:59 pm

nimic din punct de vedere critic.Au multumit,probabil au ascultat (la cata muzica circula pe acolo pot zice ca toate albumele romanesti trimise de mine s-au pierdut in "multime").Gueffier-sefu nu cred ca are timp de asa ceva ,Thierry e Spock's Beard fan ,Yves e cu cele ce suna spre Anglagard iar Charles e cu "suparariile"alea de metal ,deci nu prea sunt pe "strada" lor .Asta e ,inca nu avem cu ce rupe gura targului:D
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptySam Mar 14, 2009 10:01 pm

Charles e tipul care ți-a cerut trupe de ți-am dat eu sfatrui acum hăt?
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptySam Mar 14, 2009 10:42 pm

Zarec a scris:
Charles e tipul care ți-a cerut trupe de ți-am dat eu sfatrui acum hăt?
oui
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyDum Mar 15, 2009 12:18 am

cred ca n-am mai fost la Byron de jumatate de an, de la Unplugged - nici nu mi-am dat seama cum trece timpul. asa m-a umplut concertul ala, ca pana acum n-am simtit nevoia de unul nou, si nici macar sa vizionez DVD-ul (pe care mi l-am luat tot atunci)!

n-as fi facut bine sa-i ratez aseara, avand in vedere ca in curand n-o sa-i mai pot vedea in concert, pentru mai mult timp. si n-am regretat - cat de mult au putut sa-mi dea oamenii astia! ei, cu manutele lor pe instrumente.

Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0312mic.th Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0313mic.th Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0314mic.th

minunat. sa nu uit sa zic ca mi-a placut noua sectiune ritmica, care se descurca excelent. (si sunt ca niste copii, daca te uiti la fetele lor cantand. era prea multa seriozitate in Byron!) imi pare rau ca Ovidiu va pleca. iar baiatul de la bas (nu i-am retinut numele) are mare potential. inca nu imbogateste sunetul trupei asa cum o facea Jakob, dar are tot timpul. a fost pe merit alintat de public, aseara. astept cantarea de la silver church, concert de adio in ce ma priveste Smile

PS am avut la concert senzatia ca ne-am nimerit in seara de iesit in oras a photo-geek-silor de la casa elevului. o droaie de pozari care isi schimbau sculele intre ei, isi dadeau sfaturi, etc. unuia dintre ei (genul scurt, sfrijit si vital) i-am vazut pozele pe display, indiscret cum sunt. erau excelente si pot fi vazute aici: http://www.tertulia.ro/blog/2009/03/14/byron-concert-in-laptaria-lui-enache/ mai are poze de concert, nu ezitati sapati pe site.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyDum Mar 29, 2009 11:23 pm

Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyLun Mar 30, 2009 3:56 am

andu a scris:
cred ca n-am mai fost la Byron de jumatate de an, de la Unplugged - nici nu mi-am dat seama cum trece timpul. asa m-a umplut concertul ala, ca pana acum n-am simtit nevoia de unul nou, si nici macar sa vizionez DVD-ul (pe care mi l-am luat tot atunci)!

n-as fi facut bine sa-i ratez aseara, avand in vedere ca in curand n-o sa-i mai pot vedea in concert, pentru mai mult timp. si n-am regretat - cat de mult au putut sa-mi dea oamenii astia! ei, cu manutele lor pe instrumente.

Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0312mic.th Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0313mic.th Muzica romaneasca - Pagina 2 Dsc0314mic.th

minunat. sa nu uit sa zic ca mi-a placut noua sectiune ritmica, care se descurca excelent. (si sunt ca niste copii, daca te uiti la fetele lor cantand. era prea multa seriozitate in Byron!) imi pare rau ca Ovidiu va pleca. iar baiatul de la bas (nu i-am retinut numele) are mare potential. inca nu imbogateste sunetul trupei asa cum o facea Jakob, dar are tot timpul. a fost pe merit alintat de public, aseara. astept cantarea de la silver church, concert de adio in ce ma priveste Smile

PS am avut la concert senzatia ca ne-am nimerit in seara de iesit in oras a photo-geek-silor de la casa elevului. o droaie de pozari care isi schimbau sculele intre ei, isi dadeau sfaturi, etc. unuia dintre ei (genul scurt, sfrijit si vital) i-am vazut pozele pe display, indiscret cum sunt. erau excelente si pot fi vazute aici: http://www.tertulia.ro/blog/2009/03/14/byron-concert-in-laptaria-lui-enache/ mai are poze de concert, nu ezitati sapati pe site.

Cine e la baterie acum in Byron? Si de ce concert de adio? urmeaza sa ia o pauza?
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyLun Mar 30, 2009 11:02 am

La tobe e Ovidiu (Sateanu, parca), cel care a venit dupa Matesan. A promis ca pleaca doar cand i se gaseste un inlocuitor, ceea ce e frumos din partea lui. Pauza o sa iau io... vezi, daca nu citesti regulat pe forum nu esti la zi Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyJoi Apr 02, 2009 7:24 pm

mesaj primit pe myspace:

Sorin Romanescu a scris:
M-ai intrebat la un moment dat pe cand albumul...Pai anul asta, cat de curand.
Si vor fi 2 cd-uri: unul de cvartet si unul solo cu recentul concert de la sala radio Smile Toate bune!

EX-CE-LENT!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyDum Iun 14, 2009 1:32 pm

bibi a scris:
Brazda lui Novac e frumos ... Smile

Aici e un fisier* cu toate piesele “brazda lui novac” din 2000 pana in prezent.
Ascultati-le, dati-le pe la prieteni si mai ales la dusmani, pentru orice alt fel de folosinta in afara de ascultat dati un semn Smile

enjoy,

Victor aka “brazda lui novac”

* linkul expira in cateva zile

http://www.feeder.ro/2009/06/13/brazda-lui-novac-free/
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMier Iul 01, 2009 1:54 am

O sa avem si noi Animal Collective-ii nostri?

Romantic Jurgen

Am ascultat prima dată albumul și mi-a provocat dureri de cap și coșmaruri cu bombardamente Sovietice ziua și Naziste noaptea. Apoi m-am întâlnit cu ei, am povestit, mi-au explicat că și-au dorit cu tot adinsul să facă ceva diferit și complet ieșit din comun pentru România. Au reușit.

Nu m-au convins încă să-mi schimb părerea despre muzica lor, dar am început să-i accept așa cum sunt, pentru că ei VOR să fie altfel, iar în acest sens, AU TOT RESPECTUL MEU! (CZB)

MySpace: www.myspace.com/romanticjurgen

* an înființare: 2007

O premieră absolută poate pe scena new-wave/indie/electro o constituie timișorenii de la Romantic Jurgen ce s-au format în primăvara anului 2007 și care reprezintă prima trupă de indietronic din România.

Proiecțiile vizuale ce acompaniază sound-ul merg ca o mânușă cu acesta și sunt semnate de Anke. Preferând să cânte în locații mai mici, concertele lor sunt adevărate explozii chimice în care beat-ul mai agresiv se mulează perfect cu vocea cel puțin stridentă și tăioasă a Sandrei. Sound-ul lor frizează mult cu EBM-ul (Electronic Body Music) și de ce nu? putem recunoaște și un Kraftwerk mai alert. Prezența scenică este animată mult și de dansul Sandrei ce preferă să se îmbrace în rochia ei invadată de … iepuri morți, amintindu-ne de titlul primului lor LP, Dead Bunny Invasion. Alexandru a declarat că există material discografic pentru încă un album programat să apară tot sub semnătura casei de discuri în cursul anului acesta, Revenge Of The Human Robots, așa că vă sugerez să fiți cu ochii pe standurile de cd-uri (așa puține cum sunt) doarece se poate ca tirajul să fie limitat. Încercați pe cât posibil să nu ratați niciun concert ce vă stă în cale … sunt mari șanse să slabiți de la zbenguială și voie bunăSmile

http://clickzoombytes.wordpress.com/2009/06/30/zoom-zdobzdub-romantic-jurgen/
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMier Iul 01, 2009 2:59 am

Nu-s Animal Collective, insa descrierea se potriveste.

Muzica no mi piace.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyMier Iul 01, 2009 3:05 am

^ Internetul meu a ajuns atat de jos incat nici nu mai visez sa ascult o piesa pe MySpace. Tot ce imi doresc e sa pot citi textul de pe o pagina. Evil or Very Mad

Asa ca daca se intampla sa postez link-uri spre cate o trupa, nu ezitati sa-mi spuneti si mie cum suna Laughing Tx Rico.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyVin Iul 03, 2009 4:25 pm

Nu ma apuc aici de facut o biografie calumea, dar vreau sa mentionez care este cel mai polivalent muzician pe care il stiu eu, indiferent daca e national sau international: dl. Sorin Romanescu. Incredibil in cate contexte se poate plia omul asta. Chitarist remarcabil, dar si un compozitor forte.

Eu l-am vazut live asa:

Chitarist electric in trupa de acid-jazz/electro Aievea, cu care a si inregistrat un album. In concert baga niste solistici incredibile, oarte rock.

Chitarist electric in trupa de jazz a lui Iordache. Pe cele doua albume ale lui Iordache se canta jazz clasic interpretat foarte contemporan (Friday) si nu-jazz (Disipatin')

Chitarist acustic impreuna cu Iordache (dar fara trupa); cei doi cantau piese jazz din repertoriul Iordache, rearanjate pentru interpretare acustica in duo (chitara-saxofon)

Chitarist la 6-7 chitari si chitarele acustice si electrice de lutier, prestand solo muzica originala (productie proprie), jazz, clasic, experimental.

Chitarist electric pentru jazz clasic, in trupa lui Marius Popp (apare pe albumul Seminte Prajite).

De asemenea, fara sa-l fi vazut in concert sau sa fii ascultat eu albumele, a mai cantat din cate stiu:

Bas electric pe albumul de debut Sarmalele Reci (rock)

Chitara (?) pe albumul "Pe vale" si "Colinde" semnate Maria Raducanu/Vlaicu Golcea/Sorin Romanescu.

Chitara (?) pe albumul "Non Entropy" din 2002 al Martei Hristea.

Impresionant! Si cu toate astea, nu are inca un album solo...
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyVin Iul 31, 2009 5:14 pm

Maxim Rock 2009.
Suport Pentru Underground

Website: www.promusicprod.ro/mrfest/formatii/
București, 25 octombrie 2009
Clubul The Silver Church

Deși festivalul concurs „Maximum Rock – Suport Pentru Underground” este organizat de un clujean, de anul acesta, finala se mută la București. Maxim Rock își propune promovarea formațiilor tinere care cântă 100% live, indiferent de stilul de muzică rock abordat.

..
Premiul și Înscriere

Marele premiu este un cec in valoare de 10.000 RON, cu care câștigătorul va putea achiziționa instrumente și accesorii de la GuitarShop.

Acest concurs este deschis formațiilor tinere, care nu au mai mult de un album autoprodus sau scos la o casă de discuri.

Formațiile care doresc să se înscrie în acest concurs trebuie să trimită un e-mail la adresa promo@promusicprod.ro care să conțină:

* 2 piese audio (varianta mp3)
* o poză de grup

Finalistele

Data limită pentru înscriere este 15 septembrie 2009.

În perioada 20-30 septembrie, juriul va alege opt formatii pentru finala concursului ce se va desfășura în 25 octombrie 2009 la clubul The Silver Church din București.

Cele opt formații finaliste vor fi incluse pe o compilație CD.

Clasamentul final va fi alcătuit de către un juriu și votul publicului, în proporție de 50-50%.

Informații despre condițiile de participare și regulamentul concursului găsiți INTRÂND AICI: http://www.promusicprod.ro/mrfest/ la secțiunea REGULAMENT.

La ora la care s-a publicat acest articol, lista formațiilor înscrise include:

* G.U.G. (Cluj-Napoca)
* Potential (Onești)
* Guillotine (Tg. Mureș)
* Fortuneteller (Constanța)
* Redox (București)
* Nox (Constanța)
* Apocalips (Sânnicolau Mare)
* Inopia (București)
* Highlight Kenosis (București)
* Act (București)
* Tarantula (București)
* SpitFire (București)
* Empty Dreams (Reghin)
* Keep Away (Cluj-Napoca)
* Evo (București)
* All One (Cluj-Napoca)
* Ashaena (Bârlad)
* Amberskin (Tg. Mureș)
* Cronic (Oradea)
* Phenomenon (București)
* Whispering Woods ( Cluj-Napoca)

de aici: http://clickzoombytes.wordpress.com/2009/07/31/click-concurs-maxim-rock-2009-suport-pentru-underground/
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 EmptyVin Iul 31, 2009 9:43 pm

Ce chestie, nimeni din Temesvar. Neutral
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Muzica romaneasca   Muzica romaneasca - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Muzica romaneasca
Sus 
Pagina 2 din 12Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Top 2008 din muzica