| Muzica romaneasca | |
|
+12H to He romanbun Uroboros Ricochet GentleG derdidas Aaromtaar P.Matei Zarec Aldi Piotr Buendia andu 16 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Iul 31, 2009 10:10 pm | |
| cum zice si autorul blogului de pe care am luat informatia, problema ar fi ca totul se desfasoara la bucuresti. cu toate astea, sa trimiti doua piese pe mail nu e asa de greu. dupaia, daca te califici in cei 8, ramane de vazut; poti sa te retragi daca nu ti se deconteza transportul si cazarea pentru show-ul final. dar oricum ce trupa n-ar vrea sa vada macar daca un juriu o considera de calitate? | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Iul 31, 2009 11:41 pm | |
| eu si zarec stim ce inseamna calitate pentru cei de la maximum rock hehe | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Aug 01, 2009 12:01 am | |
| aia e alta discutie | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Lun Aug 17, 2009 3:27 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Sept 15, 2009 6:49 pm | |
| | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Sept 15, 2009 10:23 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Sept 15, 2009 10:31 pm | |
| pe discul ala sunt cateva momente pe care le-as califica drept cel mai bun jazz romanesc ever. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Noi 25, 2009 8:52 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Noi 27, 2009 12:35 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Noi 27, 2009 2:32 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Noi 27, 2009 8:53 pm | |
| Cred ca anul asta e cel mai bun pentru muzica romaneasca de cand o urmaresc eu mai cu aplicatie. S-au lansat multe albume, dintre care le-as mentiona pe cele scoase de
Kumm (alternativ) Byron (alternativ/progresiv) Oigan (alternativ) Luna Amara (alternativ) The Amsterdams (alternativ) Semiosis (post-rock) Discordless (experimental) Jazzadez (electro) Dutevino (Nu/Funk)
Si intre timp se pregatesc pentru decembrie si cei de la Aievea (acid jazz). Cu timpul o sa scriu despre toate, pe masura ce imi ajung in mana.
Pe viitor mai asteptam si noul Urma, Yesterdays (inca in lucru?), Persona (albumul e gata de mult dar nu e scos), Echo, Negura Bunget, etc. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 4:33 pm | |
| - andu a scris:
- Cred ca anul asta e cel mai bun pentru muzica romaneasca de cand o urmaresc eu mai cu aplicatie. S-au lansat multe albume, dintre care le-as mentiona pe cele scoase de
Kumm (alternativ) Byron (alternativ/progresiv) Oigan (alternativ) Luna Amara (alternativ) The Amsterdams (alternativ) Semiosis (post-rock) Discordless (experimental) Jazzadez (electro) Dutevino (Nu/Funk)
Si intre timp se pregatesc pentru decembrie si cei de la Aievea (acid jazz). Cu timpul o sa scriu despre toate, pe masura ce imi ajung in mana.
Pe viitor mai asteptam si noul Urma, Yesterdays (inca in lucru?), Persona (albumul e gata de mult dar nu e scos), Echo, Negura Bunget, etc. ai uitat de Implant pentru Refuz si Trooper. Implant pentru Refuz au intrat anul trecut pe piata Europeana de metal si anul asta au scos un album cu piesele lor vechi cu versuri in engleza. Trooper au scos un album conceptual, nu l-am ascultat asa ca nu stiu despre ce este vorba. ceva parca cu Vlad Tepes. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 5:04 pm | |
| Corect, si sunt sigur ca mai sunt si altele; eu am enumerat doar din ce ascult eu. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 5:51 pm | |
| Am mai uitat si "Om de lut" al Alexandrinei. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 10:07 pm | |
| Un album nou numit "Petală" a venit si de la domnul Andries acum vreo doua luni - e superb, marcat pozitiv, zic eu, de revenirea lui Mircea Tiberian la pian. Cateva pese au ceva din atmosfera grea, speciala, a lui "Vreme rea" din 2000, iar altele sunt pur si simplu foarte faine, chiar daca nu apare nimic surprinzator pentru cei care-l urmaresc.
Oarecum pe langa subiect, tot in 2009 a aparut si ceea ce mie mi se pare cel mai bun album de hip hop iesit pana acum in Romania - "Probe audio" al lui Guess Who. In sfarsit, ceva facut cu mare grija, de la versuri la instrumentalele de mare finete. Pe deasupra, un album de o varietate incantatoare.
Altceva nu-mi mai vine in minte, dar vreau sa incerc Dutevino din lista aia, am tras albumul de pe site zilele astea, sa vedem... Kumm mi se par un caz pierdut dupa albumul asta, deja sunt la ani lumina distanta de ce promiteau acum cativa ani. Semiosis e bine facut, dar e genul de post-rock supergeneric si fara personalitate pe care nu-l mai poate lua nimeni in serios in 2009. Albumul solo al lui Oigan e plictisitor, iar Byron inca nu stiu - dar mi-e oarecum teama de o alta deziluzie, judecand dupa piesele ascultate pe la radio pana acum. Sunt curios de Aievea si am incredere in ei.
Cine e Alexandrina? | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 10:25 pm | |
| A, uitasem, anul asta a aparut si "Magna Charta Illusorum" de Ad Ombra, a.k.a. un tip din Iasi - o chestie aparte, undeva intr-o zona exprimentala intre neoclassic, industrial si inca ceva care pentru mine e indescriptibil. O muzica intunecata, nelinistitoare si nesimtit de bine lucrata. Niste repere (vagi) ar fi Elend sau Devil Doll, mai mult ca atmosfera, greu de gasit ceva intr-adevar similar. Oricum, o chestie excelenta. | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 10:55 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Cine e Alexandrina?
întruchiparea sincretismului pe plaiurile noastre, o domnișoară care cîntă, pictează, dansează și recită (pe rînd sau în același timp). Personal o consider cam închipuită - probabil că dacă s-ar comporta ceva mai firesc ar fi chiar OK, dar ăsta e showbizul . | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 10:57 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Noi 28, 2009 11:30 pm | |
| Alexandrina Hristov canta ceva intre pop, jazz, soul etc. N-am prea ascultat si acuma ma intreb daca sa comand albumul ei... la 49,9 lei nu e tocmai ieftin. Kumm s-a miscat foarte bine pana acum; alternativul, asa cum il fac ei, imi place la nebunie, Different Parties e pentru mine o capodopera. Inteleg ca pe albumul nou au mers catre indie-pop, gen care incepe sa-mi placa; dar piesele pe care le-am vazut pe YouTube nu m-au convins. Astept sa vad ce si cum pe album. Pana acum, singura cronica serioasa e de bine: http://babylonoise.wordpress.com/2009/11/05/kumm-far-from-telescopes/RE Ad Ombra, i-am gasit MySpace-ul, il cercetez mai incolo; RE Guess Who, se poate asculta undeva pe net? Nu gasesc nimic pentru ca Google scoate doar trupa 60ista. Semiosis nu m-a impresionat nici pe mine la prima ascultare, acuma insa am mai aprofundat si mi se pare mult mai bun si mai personal decat as fi zis. Faptul ca am facut rost de CD-ul fizic a contat. | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Noi 29, 2009 12:00 am | |
| @bibi: Nu suna rau deloc piesuca aia, mai cautam, investigam problema. Se pare ca picteaza fain si s-a inconjurat de niste instrumentisti care stiu meserie. @andu: Albumul cu Guess Who se poate comanda doar de pe site-ul lui, http://www.guess-who.ro/ However, intrand acuma peite, am vazut ca cica pe 8 decembrie Probe audio se distribuie in toata tara impreuna cu Gazeta sporturilor, pentru ceva de genul noua lei. Dubioasa combinatie, dar sper ca asta sa-l faca putin mai cunoscut. Deci care sunteti pe faza - cumparati Gazeta sporturilor de marti, 8 decembrie. Niste faze de pe album ar fi pe iutub: https://www.youtube.com/watch?v=vOiA3L2olGU (dintre bucatile mai geaz) https://www.youtube.com/watch?v=-Gkn0_cAvOc&feature=related (cea mai comerciala, in stil 2Pac) https://www.youtube.com/watch?v=xXUralz9Dto&feature=related (piesa de rezistenta) Si mie-mi place Different Parties de fapt, desi nu la fel de mult ca alea dinainte (preferatul meu e Confuzz). Asta nou e mai degraba brit pop, nu stiu - mi se pare ca si-au iesit din piele. Sa-mi zici cum ti s-a parut. | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Noi 29, 2009 8:36 am | |
| | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Noi 29, 2009 2:22 pm | |
| ^ Tori Amos impersonation - ure doin it wrong! | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Noi 29, 2009 5:19 pm | |
| am ascultat pana acum de 3 ori noul album Byron. CD-ul arata foarte bine, copertile interioare si felul in care apar verurile sunt un pic exagerate, insa ei incerca un concept. si muzica lor are multe influente prog, piesele sunt foarte bine aranjate pe album, unele chiar excelente. a fost un pic mai scump discul insa a meritat pe deplin. o sa revin sa-l ascult cand o sa am iar deschiderea pentru acea muzica. as critica faptul ca sunt prea scurte piesele si (vorba lui Dan Byron - tipul cu muzica, versurile si vocea in trupa asta) uneori suna toate la fel. poate urmatorul album o sa iasa asa cum doresc ei, fara compromisurile facute comertului de pe acest album. piesele mele favorite: https://www.youtube.com/watch?v=XdElh_UADWshttps://www.youtube.com/watch?v=-4G7dynzf08si una nu apare pe youtube, dar se poate asculta aici Vitruvian Man http://www.myspace.com/byronmusicspace albumul se gaseste la Carturesti. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Noi 29, 2009 5:47 pm | |
| Toate cele trei albume byron (doua de studio plus piesele de pe DVD) pot fi ascultate integral pe site-ul lor: www.byronmusic.roProbabil ca atunci cand site-ul nou e gata o sa scoata albumele de la streaming, nu stiu. | |
|
| |
oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Dec 18, 2009 12:01 am | |
| azi am fost la un recital. Iubitorii de muzica buna sunt invitati la Spectacolul intitulat Cantece de ademenit zapada. Evenimentul, organizat de Societatea de Concerte Bistrita, va avea loc astazi, incepand cu ora 20, la Sinagoga Bistrita. Pe scena vor urca artistii Maria Raducanu (voce), Sorin Terinte (pian) si Pedro Negrescu (contrabas), care vor crea publicului iluzia postmoderna a unei nopti de iarna, in care Nat King Cole il acompaniaza la pian pe Anton Pann, ambii cantandu-i serenade Amaliei Rodrigues, secondati de Scriabin si Dorin Liviu Zaharia. Daca doriti sa ascultati colinde stravechi de Craciun, improvizatii de rit bizantin, tango, fado, bossa-nova, din Siberia pana-n Macchu-Picchu, nu ratati acest eveniment! http://www.bistriteanul.ro/articol.php?id=1261048758529tipa e formidabila, o voce minunata care vine parca din suflet, nu se vede dram de 'chin'. pianistul minunat, iar contrabasistul e tata lor. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Muzica romaneasca | |
| |
|
| |
| Muzica romaneasca | |
|