Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 2:01 am
^ De unde chestia cu titlul? e vorba de o domnisoara pe nume Liana?
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 2:05 am
Uroboros a scris:
^ De unde chestia cu titlul? e vorba de o domnisoara pe nume Liana?
usor de intuit cred. la naiba cu tirania!
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 8:24 am
Uroboros a scris:
Satanochio n-au ce cauta in top
E suficient doar numele trupei. Merge la fix.
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Oct 24, 2010 4:16 pm
Artanu fe-te-dubluve
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Dum Oct 24, 2010 4:20 pm
Si desi noua vocalista e tare apetisanta, Dekadens nu dau semne de depasie a mediocritatii (in sensul bun) nici la al n-lea line-up
bulzum nota
Numarul mesajelor : 3 Data de inscriere : 26/10/2010
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 26, 2010 7:40 pm
andu a scris:
Dordeduh nu mi se par deloc ridicoli ca trupa de black metal, atata doar ca ei par a chiar crede in chestiile alea spiritualiste pe care de altfel le articuleaza foarte coerent.
Probabil ca omul n-a gasit 10 trupe care sa fie perfect ridicole asa ca i-a bagat si pe ei.
Salut. La mine te referi. Am gasit mai multe, ba chiar mi-au ramas trupe pe dinafara; dar topul a fost facut pe criterii de imagine, nu de sound.
Nu stiu in ce masura Dordeduh chiar cred in toate acele spiritualisme, sau e doar o gaselnita comerciala - dar in orice caz, nu mi se pare deloc ca le articuleaza coerent. Pentru simplu motiv ca tot ce zic ei nu inseamna absolut nimic.
Telul nostru este unirea transcendentei cu substanta materiala si elevarea constiintei pe cele mai inalte taramuri ale spiritului uman printr-un act muzical
Daca poti sa-mi explici ce inseamna unirea transcendentei cu substanta materiala... Sau, ca tot veni vorba, care sint mai exact cele mai inalte taramuri ale spiritului? Si spiritul are taramuri? Si cum poti urca constiinta pe taramul spiritului? Nu sint cam tot aia?
Oricum, o sa-i vad live prima data peste cateva zile, impreuna cu Sear Bliss. Sper sa nu patesc nimic
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 26, 2010 8:09 pm
^ Nu stiu ce ar fi greu de inteles, e vorba de notiuni relativ elementare de filosofie. Transcendenta si materia sunt cele mai opuse concepte elaborate de gandirea occidentala, asa ca normal ca de-a lungul timpului trestiile ganditoare si-au batut capul sa gaseasca moduri de a opera cele doua notiuni in aceeasi "ecuatie" si sa vada ce iese. Dogma intruparii lui Hristos e cel mai clasic exemplu de transcendenta materializata.
Ce nu inteleg eu e cum vor Dordeduhii sa uneasca ei transcendenta cu materia. E cam greu pentru niste oameni. Poate voiau sa spuna ca tintesc producerea de experiente epifanice (adica in care devii constient de "camuflarea" sacrului in "profan", ca sa folosesc termenii lui Eliade) prin arta lor (asa numita functie anagogica a artei).
Si da, de-a lungul timpului trestiile ganditoare au fost convinse ca exista realitati superioare, la care oamenii se pot conecta prin anumite capacitati. Parintii bisericii vorbeau de suflet si de experienta nemijlocita a lui D-zeu prin rugaciune si asceza, Platon vorbea si el de suflet dar in schimb mergea pe "nebunia divina" ca mecanism (vezi "Ion"), filosofii idealisti vorbeau de "spirit" (ca "superior" sufletului, aici inteles doar ca sectorul psiho-emotional al omului) si "ideal", asta accesibil prin contemplatie teoretica; etc.
In alta ordine de idei, bine ai venit pe forumache Fain username! Sa ne povestesti cum o sa fie la concert, sunt curios (inregistrarile de pe iutub is tare promitatoare).
H to He capodopera
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 26, 2010 9:10 pm
bulzum a scris:
andu a scris:
Dordeduh nu mi se par deloc ridicoli ca trupa de black metal, atata doar ca ei par a chiar crede in chestiile alea spiritualiste pe care de altfel le articuleaza foarte coerent.
Probabil ca omul n-a gasit 10 trupe care sa fie perfect ridicole asa ca i-a bagat si pe ei.
Salut. La mine te referi. Am gasit mai multe, ba chiar mi-au ramas trupe pe dinafara; dar topul a fost facut pe criterii de imagine, nu de sound.
Nu stiu in ce masura Dordeduh chiar cred in toate acele spiritualisme, sau e doar o gaselnita comerciala - dar in orice caz, nu mi se pare deloc ca le articuleaza coerent. Pentru simplu motiv ca tot ce zic ei nu inseamna absolut nimic.
Telul nostru este unirea transcendentei cu substanta materiala si elevarea constiintei pe cele mai inalte taramuri ale spiritului uman printr-un act muzical
Daca poti sa-mi explici ce inseamna unirea transcendentei cu substanta materiala... Sau, ca tot veni vorba, care sint mai exact cele mai inalte taramuri ale spiritului? Si spiritul are taramuri? Si cum poti urca constiinta pe taramul spiritului? Nu sint cam tot aia?
Oricum, o sa-i vad live prima data peste cateva zile, impreuna cu Sear Bliss. Sper sa nu patesc nimic
daca iti place rock-ul/metalul progresiv si tolerezi partile agresive, o sa-ti placa. daca in plus simti atmosfera creata de jocul cu sunete si imagini, o sa fii placut impresionat si o sa vrei sa-i mai asculti.
bulzum nota
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 27, 2010 12:38 am
andu a scris:
^ Nu stiu ce ar fi greu de inteles, e vorba de notiuni relativ elementare de filosofie.
Ah, anagogia... Fara suparare, dar replica ta a sunat periculos de aproape de ce-ar spune vreun seminarist la filosofie, incercand sa cucereasca o tanara intr-o saormerie.
Raspunsul tau e el insusi cumva anagogic, in sensul literal, de figura prin care treci de la particular la general.
Eu am ridicat o problema in termeni de sensuri concrete (a cuvintelor), iar tu mi-ai raspuns in termeni de simbolism filosofic- reusind sa inlocuiesti notiuni abstracte cu niste notiuni la fel de abstracte, dar mai elaborate si injectate cu referinte, fara sa oferi nici o explicatie pentru nimic.
Ce vrea mai exact o trupa care se urca pe scena ca sa uneasca transcendenta cu substanta materiala? Ai sugerat ca poate vrea sa produca o epifanie in ascultatori, si apoi ai definit epifania in cauza prin descoperirea sacrului in profan. Bun, dar nici asta nu inseamna nimic. E un concept la fel de lipsit de semnificatie reala si de gol de concretete ca si "rasarit romantic".
Ok, il poti defini in fel si chip, ii poti atribui diverse semnificatii (si sint convins ca ti-ar fi foarte usor, folosindu-te desigur de notiuni relativ elementare de filosofie pe care suav ai sugerat ca nu le cunosc ) dar asta nu il face mai concret. Practic, in locul unei explicatii despre ce vor defapt DDD, tu oferi niste concepte care pot fi transgresate la nesfarsit, ca realitatile din cartile lui Phillip K Dick .
Ca sa fiu putin mai clar: In general ma deranjeaza trupele care vin cu un concept pseudo elaborat, dar in acelasi timp vag si abscons. E o chestie foarte ieftina sa nu-ti articulezi limpede conceptul - produci o ocultare artificiala care pur si simplu te face impermeabil la critica. Nu poti sa discuta in termeni precisi despre conceptul trupei, pentru ca nu ai minimul cadru de referinta necesar. Si oricine il considera (conceptul) pueril sau inconsistent, poate fi promt contracarat cu tot felul de suprageneralitati imposibil de combatut - pentru ca poti pune orice pe scheletul conceptului.
Ah, si multumesc pentru urarea de bunvenit.
bulzum nota
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 27, 2010 12:46 am
H to He a scris:
daca iti place rock-ul/metalul progresiv si tolerezi partile agresive, o sa-ti placa.
Ah, eu tolerez foarte bine partile agresive din muzica. Problema e ca nu stiu cum o sa tolereze partile agresive din public simtul umorului. Adica daca blackerii seriosi o sa ma recunoasca drept "oaaaaa, ala care s-o ras de fulmineos pe net".... well, s-ar putea sa iau contact cu transcendetna pe care o promoveaza Dordeduh, mai de aproape decat mi-as dori.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 27, 2010 1:45 am
bulzum a scris:
Ah, si multumesc pentru urarea de bunvenit.
Cu placere, si sa ne auzim cu bine.
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 27, 2010 3:07 am
Pentru Nick:
H to He capodopera
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 27, 2010 8:45 pm
bulzum a scris:
H to He a scris:
daca iti place rock-ul/metalul progresiv si tolerezi partile agresive, o sa-ti placa.
Ah, eu tolerez foarte bine partile agresive din muzica. Problema e ca nu stiu cum o sa tolereze partile agresive din public simtul umorului. Adica daca blackerii seriosi o sa ma recunoasca drept "oaaaaa, ala care s-o ras de fulmineos pe net".... well, s-ar putea sa iau contact cu transcendetna pe care o promoveaza Dordeduh, mai de aproape decat mi-as dori.
ma indoiesc ca se ia cineva de tine. si mie mi se par aiurea asa zisa filozofie a lor (am facut si pe acest forum cred niste remarci acum un an), insa muzica merge. iti recomand sa urmaresti proiectiile si nu cum traiesc cei de pe scena muzica (in special solistul pare foarte dedicat, asa incat tind sa cred ca el ia in serios tot ce face, o fi mai excentric. si stiu ca are studii de filozofie).
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Joi Oct 28, 2010 5:04 pm
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Noi 24, 2010 9:04 pm
Personnel: Maria Raducanu: Vocals Marc Ribot: Guitars, Bass Nicolai Adi Chiru: Second Guitar
Maria Raducanu: Arranger John Zorn: Producer
Track Listing: 1. Trei Masline [Three Olives] 2. Cantec de Cununa [Crazy Bride] 3. Am Ibovnic La Mizil [Got a Lover In Mizil] 4. In Gradina La Ion [In John's Backyard Garden] 5. Ziori [Dawning Dawn] 6. Trei Lumini [Three Lights] 7. Pana Cand Nu Te Iubeam [Ever Since I Fell For You] 8. Pe Deal Pe La Cornatel [On The Cornel Knolls] 9. Colo Sus Pe Langa Luna [Up Yonder Round the Moon] 10. Anolo, Ianolo 11. Doina
Foto 1: John Zorn, Maria Raducanu, Marc Ribot, Nicolai Adi Chiru Foto 2: Marc Ribot, Maria Raducanu
bibi capodopera
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Noi 24, 2010 9:05 pm
scuze, nu pot pune atașamente așa că nu am ce face decît să dau un link (pentru cele două poze).