interesant e locul unde s-a desfasurat concertul : vechea sinagoga, acum renovata, care de cativa ani gazduieste mai toate manifestarile culturale din burgul nostru. consider ca se preteaza de minune la un concert de prog.
P.S. la orga, cel care isi lanseaza albumul, Viorel Simionca.
Mersi! Din pacate n-am vazut sinagoga de cand s-a renovat. Arata excelent. Cred ca am vazut niste imagini (foto sau video? nu mai tin minte) de la un concert Alternativ Quartet, si mi s-a parut intr-adevar foarte, foarte reusita idea de a canta acolo. Acustica e buna?
oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Joi Sept 30, 2010 8:31 pm
N-am vazut decat 2 concerte, asta de mai sus si asta : Maria Raducanu (voce), Sorin Terinte (pian) si Pedro Negrescu (contrabas), dar zic ca e ok cu acustica.
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Lun Oct 04, 2010 7:44 pm
MP3 slab si un prezentator absolut enervant prin incapacitatea sa de a pronunta nume ardelenesti, indiferent ca sunt maghiare sau romanesti.
Shukar Collective la Guerilla: http://vimeo.com/15543852 De acord cu bibi in ce priveste ce inseamna SC acum.
Ultima editare efectuata de catre andu in Mar Oct 05, 2010 12:44 pm, editata de 1 ori
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 05, 2010 12:27 pm
Un download pus de Iordache pentru doar 24 de ore, grabiti-va: http://www.zshare.net/download/8114080567aeeb17/ dupa cum am promis, am pus pe net o selectie din ceea ce am cantat cu Sorin Romanescu miercurea trecuta la Tete a Tete, in prezenta a vreo 25 de spectatori care au venit pe o ploaie rece si enervanta sa asculte concertul Three's a Crowd.
piesele sunt inregistrate direct din mixer si masterizate minimal ( "normalize to -16 dB - music" pentru cine e interesat).
1. Triangle 2. Next Gig 3. Softly As In A Morning Sunrise (Sigmund Romberg - Oscar Hammerstein) 4. Green Dolphin Street (Bronislau Kaper - Ned Washington) 5. Friday the 13th (Thelonious Monk) 6. Blues For Alice (Charlie Parker) 7. Just Friends (John Klenner - Sam M. Lewis) 8. Dissipatin'
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 05, 2010 10:57 pm
E tipul de pe voxpublica, recomandand la greu hipsteruiala.
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mier Oct 06, 2010 4:55 pm
andu a scris:
Un download pus de Iordache pentru doar 24 de ore, grabiti-va: http://www.zshare.net/download/8114080567aeeb17/ dupa cum am promis, am pus pe net o selectie din ceea ce am cantat cu Sorin Romanescu miercurea trecuta la Tete a Tete, in prezenta a vreo 25 de spectatori care au venit pe o ploaie rece si enervanta sa asculte concertul Three's a Crowd.
piesele sunt inregistrate direct din mixer si masterizate minimal ( "normalize to -16 dB - music" pentru cine e interesat).
1. Triangle 2. Next Gig 3. Softly As In A Morning Sunrise (Sigmund Romberg - Oscar Hammerstein) 4. Green Dolphin Street (Bronislau Kaper - Ned Washington) 5. Friday the 13th (Thelonious Monk) 6. Blues For Alice (Charlie Parker) 7. Just Friends (John Klenner - Sam M. Lewis) 8. Dissipatin'
mmm
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Mar Oct 12, 2010 4:41 pm
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Oct 22, 2010 2:29 am
Ei da !
-OK ...
Ultima editare efectuata de catre bibi in Vin Oct 22, 2010 11:46 am, editata de 1 ori
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Oct 22, 2010 2:40 am
Stiuta stirea, vrem album!
andu Dan Andrei Aldea
Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Oct 22, 2010 3:48 am
andu a scris:
Viitorul album al Mariei Raducanu la Tzadik:
Maria Raducanu: Ziori [#7723] Tzadik is proud to present the first domestic release by the astonishing Romanian singer Maria Raducanu. Possessing one of the most distinctive voices in the world, Maria mixes Romanian dirges with Fado, Rembetika, blues and improvisation in creating a music that is pure, deeply emotional and goes straight to the heart. Joined here by the incredible guitarist Marc Ribot for an intimate duo recital, this is a remarkable cd of doinas that casts a hypnotic spell, and will appeal to lovers of jazz vocals, world music and more.
Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Oct 22, 2010 2:18 pm
De ce, sa nu-mi zici ca voiai sa mergi
Dordeduh nu mi se par deloc ridicoli ca trupa de black metal, atata doar ca ei par a chiar crede in chestiile alea spiritualiste pe care de altfel le articuleaza foarte coerent.
Probabil ca omul n-a gasit 10 trupe care sa fie perfect ridicole asa ca i-a bagat si pe ei. Sunt sigur totusi ca mai sunt trupe ca aia din Galati
Ricochet Keith Jarrett
Subiect: Re: Muzica romaneasca Vin Oct 22, 2010 2:23 pm
"You are so loneley".
Absolventa de Conservator a fost nominalizata in doua trupe, Christ!!
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 1:01 am
m-am tavalit de ras, nu shtiam ca sunt atatea trupe de metal negru in Romania
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 1:18 am
Ricochet a scris:
"You are so loneley".
Absolventa de Conservator a fost nominalizata in doua trupe, Christ!!
A cantat si in trupa cu mine la un moment dat (inainte sa devina celebra - pe atunci avea de executat Wakemanuri si Jon lorzi - e o tipa foarte de gasca. De altfel ceata respectiva din Galati nu se ia in serios prea tare, they're in it for the fun. Iar acum cativa ani cand i-am vazut eu nu sunau rau deloc, ba chiar aveau la tobe pe unu Pasar3, cel mai tehnic tobar de metal din Romania dupa cunostintele mele, care acuma creca s-a reprofilat pe filatelie sau ceva.
Satanochio n-au ce cauta in top, iar Dordeduh arata cam penal, dar sunt convins ca o sa sune misto. Inclin sa cred ca lui Rico i-ar placea stilul, ar merita incercata seara respectiva.
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 1:51 am
In alta dezordine de idei, a aparut si albumul hip hop al anului:
Dupa albumul solo al lui Kazi aparut acum cateva luni, si ala bengos, lucratura migaloasa de producator, dar un pic cam fragmentar si mai la pleasca pe partea de voce, Imperiu lianelor e pachetul complet - diversi mc's si dj's contribuie, iar Kazi lipeste bucatile intr-o tocanitza unitara si delectabila. Versurile de pe acest album sunt, dupa creerul meu, ceva deosebit - de la gaselnite metaforice inedite pana la diverse profunzimi, impanate cu street talk-ul de rigoare si servite de un flow impecabil din partea aproape tuturor colaboratorilor.
In caz ca cineva e in pericol sa incurce planurile existentiale, nu vorbim de hiphap romanesc din categoria cu paraziti si sishu plus puya, ci de ceva mult mai interesant si, evident, mai underground.
O mostra doua monstre:
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: Muzica romaneasca Sam Oct 23, 2010 1:56 am
Uroboros a scris:
In alta dezordine de idei, a aparut si albumul hip hop al anului:
Dupa albumul solo al lui Kazi aparut acum cateva luni, si ala bengos, lucratura migaloasa de producator, dar un pic cam fragmentar si mai la pleasca pe partea de voce, Imperiu lianelor e pachetul complet - diversi mc's si dj's contribuie, iar Kazi lipeste bucatile intr-o tocanitza unitara si delectabila. Versurile de pe acest album sunt, dupa creerul meu, ceva deosebit - de la gaselnite metaforice inedite pana la diverse profunzimi, impanate cu street talk-ul de rigoare si servite de un flow impecabil din partea aproape tuturor colaboratorilor.
In caz ca cineva e in pericol sa incurce planurile existentiale, nu vorbim de hiphap romanesc din categoria cu paraziti si sishu plus puya, ci de ceva mult mai interesant si, evident, mai underground.
O mostra doua monstre:
n-ai idee cat de tare poate sa ma loveasca numele acestui album (dintr-un motiv lesne de inteles oarecum). [am cumparat in seara asta un tricou Dordeduh alb cu copacul de pe EP si sigla trupei. pentru cei care nu au vazut inca sigla trupei, aceasta se inspira foarte direct din vechiul simbol al crestinilor (un P si un X incadrat de un cerc). tipul e rau intentionat, superficial sau doar vrea sa faca baza cand include pe dordeduh in aceasi categorie cu respectivele trupe]