| Ultimul film vazut | |
|
+24bibi H to He romanbun Machauer Ivich cozmik_bluez ae auslander vidor blackest_eyes wednesday Cristi Aldi metal_freak amadeus Ricochet andu Sayuri P.Matei nasti Kreator Hansi Zarec Piotr Buendia 28 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Ultimul film vazut Mar Feb 06, 2007 2:25 pm | |
| Element of Crime - Lars von Trier, 1984. cu filmul asta isi face intrarea. este si prima parte a trilogiei Europa. film este foarte dark, culoarea peliculei fiind un sepia cu tente de galben suparator la ochi. actiunea se petrece intr-o lume in ruina, o Europa apocaliptica in care nimic nu mai are sens. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Feb 06, 2007 2:37 pm | |
| Prea tarziu dom'le nu numai ca este un film intens dar este a abordare critica a tenbrelor care se vrea a fi adevarata fata a Romaniei postdecembriste. E o capodopera si figureaza o societate pentru care omul se cufunda in obiect , pierzandu-si orice forma de identitate , pana si numele;mare om Pintilie | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Feb 07, 2007 8:42 pm | |
| Satyricon - Frederico Fellini, 1969. sunt episoade fara legatura intre ele, dar avand aceleasi personaje principale. are la baza scrierile lui Petronius ce au acelasi nume, Satyricon. | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Apr 23, 2007 9:10 am | |
| Volver - Pedro Almodóvar, 2006. filmul asta a asteptat cateva luni bune in calculatorul meu pana sa fie vazut. e clar un almodovar! culorile, subiectul, personajele, muzica. ca scene, mi-au placut: - cea reluata din Tacones Lejanos, de data aceasta mama vede tocurile fiicei - mersul cu masina printre morile de vant, ca o trecere intre 2 lumi (purgatoriul mamei, sat-oras) - curatarea cutitului (inainte si dupa) - momentul cantecului | |
|
| |
Hansi nota
Numarul mesajelor : 13 Data de inscriere : 09/05/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Mai 09, 2007 9:45 am | |
| Linistea lui Bergam. Inca un film marcat de psihologisme si mecansime de gandire. bergman nu inceteaza sa ma surprinda e regiszorul meu favorit | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iun 18, 2007 5:42 pm | |
| California dreamin' sloganu filmului poate fi considerat "americanii n-au venit si nici nu vor veni".. deci visul american e o deziluzie. fara indoiala e un film ce reflecta conditia romaneasca atat legislativ cat si uman. sunt mult prea stupefiat ca sa imi mai gasesc cuvinte, dar filmul e mare , mare foc. voi reveni cu detalii cand mi-oi reveni si eu | |
|
| |
Kreator nota
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 34 Data de inscriere : 02/07/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Joi Iul 05, 2007 11:29 am | |
| Revolver 2004 . oarecum interesant, putini l-ar pricepe in esenta
aa.. si de curand, the godfather. genial ! | |
|
| |
nasti Roger Waters
Numarul mesajelor : 159 Varsta : 63 Localisation : Romania Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iul 23, 2007 6:37 pm | |
| | |
|
| |
nasti Roger Waters
Numarul mesajelor : 159 Varsta : 63 Localisation : Romania Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iul 23, 2007 6:39 pm | |
| Un film care merita vazut, mie mi-a placut foarte mult. Foarte interesanta este si surpriza de la sfirsitul filmului, cind se deruleaza numele actorilor, a regizorului, etc, cind, dupa ce se termina coloana sonora a filmului, mai este o melodie, cintata de nimeni altul decit Roger Waters. Va rog sa va uitati la filmul asta si astept sa va spuneti parerea... Vizionare placuta! http://www.imdb.com/title/tt0120731/photogallery
Ultima editare efectuata de catre in Lun Iul 23, 2007 6:44 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
nasti Roger Waters
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iul 23, 2007 6:42 pm | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iul 23, 2007 7:02 pm | |
| eu am vazut trilogia lui Inarritu. Amores perros (2000) - ca tot spun astia de nemescu ca facea sa arate romania nu-stiu-cum. povestea asta se intampla in mexic, cu mexicani. 21 Grams (2003) - cel mai bun,zic eu. are de toate, de la mesaj social, la unul pur spiritual. regie brici, mari actori (Benicio Del Toro, Sean Penn, !Naomi Watts!). Babel (2006) - nu are nevoie de nicio introducere, il stie toata lumea, macar din auzite. premii peste premii. un brad pitt de care mi-a placut, si Bernal (care a jucat si in amores perros) e foarte tare, in rolul ala scurt ce il detine, japonezota nu m-a convins, cate blanchett in schimb merge, la fel si copilul arab... | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Vin Aug 10, 2007 2:08 pm | |
| Ult film vazut, daca nu ma insel, este Wild at Heart in regia lui David Lynch. A fost bun filmul dar nu mi-a placut mai mult decat Blue Velvet... desi acesta (wild at heart) e mai profund si mai suprarealist. Mi-a placut scena in care margand pe autostrada noaptea, strada fiind luminata doar de faruri, protagonistii trec pe langa un accident de masina. mi-a dat mult de spus mai ales ca se colera totul relativ comic la vrajitorul din oz. nu prea m-a miscat , atat as avea de reprosat , insa creieru a avut ce rumega si mi-am mai facut si eu cateva idei despre ce inseamna un film bun | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Vin Aug 10, 2007 2:15 pm | |
| - nasti a scris:
- Un film care merita vazut, mie mi-a placut foarte mult. Foarte interesanta este si surpriza de la sfirsitul filmului, cind se deruleaza numele actorilor, a regizorului, etc, cind, dupa ce se termina coloana sonora a filmului, mai este o melodie, cintata de nimeni altul decit Roger Waters.
Va rog sa va uitati la filmul asta si astept sa va spuneti parerea... Vizionare placuta!
http://www.imdb.com/title/tt0120731/photogallery l-am vazut si eu .. excelent, este printre filmele mele preferate. l-am vizionat imediat dupa lansarea pe dvd si de atunci tim roth beneficiaza de un respect aparte. pentru mine a avut reverberatii profunde in ceea ce priveste capacitatea omului de a fi substantial pentru un mediu care din obisnuinta devine vital. Exagerand putin mesajul poate fii interpretat ca o "anatema" a caracterului vanitos, etern expansibil al umanitatii. Atmosfera e conturata cu foarte mult stil si origihnalitate, scena "conflictului" intre pianisti se soldeaza intr-un mod foarte impresionant si nemai intalnit (acu nu am eu cea mai mare cultura cinematica dar totusi). | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Sam Aug 18, 2007 4:49 pm | |
| Alphaville. pai la orice poarta semnatura Godard te uiti cu fascinatie. este inspirat destul din 1984, iar mesajul direct al filmului este valabil si astazi. filmari de French New Wave si un actor principal care simbolizeaza omul (nu cel care este, ci cel care ar trebui sa fie) | |
|
| |
P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Aug 20, 2007 12:13 pm | |
| Natural Born Killers - o poveste despre un cuplu ucigas, in genul "Bonnie & Clyde". Are o gramada de scene fantastice, incepand cu asa-zisa "casatorie" dintre Mickey si Mallory si alternanta geniala dintre pasajele alb-negru si cele color pana la "evaderea" celor doi si rolul demential al lui Wayne Gale (nu stiu cum il cheama pe actor). Se vede clar influenta lui Tarantino asupra creatiei lui Oliver Stone, caci "Natural Born Killers", nu imi poate aduce aminte decat de "Kill Bill", desi acesta a fost facut la aproximativ 10 ani dupa filmul in discutie. Foarte misto si ochelarii lui Mickey. Piotr zice ca de-aia are si John Lennon, eu spun ca seamana foarte mult cu cei ai lui Ozzy. | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Aug 20, 2007 12:31 pm | |
| din aceeasi categorie, dar la un alt nivel e si Pierrot Le Fou. | |
|
| |
Sayuri nota
Numarul mesajelor : 3 Localisation : Not sure Data de inscriere : 21/08/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Aug 21, 2007 2:26 pm | |
| Equilibrium, 2002. A durat ceva timp pana am reusit sa fac rost de acest film, dar a meritat asteptarea. Undeva intr-un viitor indepartat omenirea s-a confruntat cu cel de-al treilea razboi mondial, si pentru a se preveni declansarea celui de-al patrulea, un regim dictatorial a suprimat emotiile: cartile, muzica si tot ce tine de arta sunt interzise cu desavarsire, iar sentimentele sunt infractiuni care se pedepsesc cu moartea. Un film recomandat celor care sunt de parere ca nu poseda sentimente, sau care cred ca ratiunea poate subjuga orice sentiment. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Joi Aug 30, 2007 4:43 pm | |
| Woody Allen - "Annie Hall": 10, o capodopera Tom Tykwer - "Lola rennt": 9, o micro-capodopera deschizatoare de drumuri, cam la fel ca "Rashomon" in anii 50 Christoper Nolan - "Batman Begins": 6, un action bunicel, mult peste ultimele din serie Len wiseman - "Live Free or Die Hard": 5, un action mediocru
Am incercat sa vad Ten Shimoyama - Shinobi, dar mi-a displacut profund, am renuntat dupa 20 de minuto. Daca si restul filmului e la fel, l-as nota cu 3 sau cu 4. | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Dum Sept 02, 2007 10:52 pm | |
| revazut doua mari capodopere marca Fellini: La Dolce Vita si 8 1/2. as putea vorbi la nesfarsit despre filmele lui Fellini, care au atatea semnificatii, fiin atat de pline de viata. La Dolce Vita bate mult pe anumite teme sociale, dar in evidenta iese tema solitudinii cauzate de inconstientul uman. personajele sunt enigmatice, nu sti nimic despre ele, iar scena finala in care fata incearca sa vorbeasca cu Marcello e edificatoare. 8 1/2 exceleaza la toate capitolele. este unul in cele mai bune filme alb-negru dpdv al luminilor/umbrelor, deseori acestea incalcand realul, similar cu L'annee derniere a Marienbad. la fel ca si in pelicula lui Resnais, atmosfera onirica e determinanta si lasa la alegerea privitorului ce se intampla cu adevarat si ce face parte din visele regizorului. o meditatie adanca asupra procesului de creatie artistica. maine voi vedea pentru prima oara Il Casanova. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Dum Sept 02, 2007 11:04 pm | |
| Hai sa debutez si eu in subiectul acesta. Sunt un gustator de filme bune, profunde in mesaj sau subtile dincolo de imagine, poate mai trebuie sa lucrez la capitolul "filme clasice".
Azi am vazut filmul Hide And Seek, cu Dakota Fanning si Robert De Niro. Dincolo de faptul ca filmul nu e fantastic, suspansul si stilul intunecat de interpretare al micutei au fost calitati dovedite. | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Sept 10, 2007 12:31 am | |
| - Ricochet a scris:
- Hai sa debutez si eu in subiectul acesta.
Sunt un gustator de filme bune, profunde in mesaj sau subtile dincolo de imagine, poate mai trebuie sa lucrez la capitolul "filme clasice".
Azi am vazut filmul Hide And Seek, cu Dakota Fanning si Robert De Niro. Dincolo de faptul ca filmul nu e fantastic, suspansul si stilul intunecat de interpretare al micutei au fost calitati dovedite. atunci vezi ONDSKAN!!!....http://btjunkie.org/search?q=ONDSKAN.... subtitrarea o gasesti pe softpedia! | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Sept 10, 2007 1:11 am | |
| moartea dl. lazarescu..nu mi-a placut deloc..acelasi limbaj post revolutionar...aceleasi clisee..deci o chestie care ma cam lasa rece...pintilie este prost inteles de catre regizorii post decembristi... in the others nicole face un recital actoricesc .....neapreciat deajuns brad pitt......extraordinar in ...legendele toamnei...pus bine in evidenta si de marele hopkins....nu intotdeauna daca esti frumos tre sa fi si mascota.... ex.-johnny deep in arizona dream....sau ...doamne!!!..lili taylor in DEPENDENTA...... taylor este un monument al interpretarii.....cand o vad pe femeia asta simt cum mi se deschid niste "pori ai mintii"....si nu din pct de vedere sexual ci intelectual......da asta este....ma atrage intelectual femeia asta...am spus-o si-mi asum asertiunea..... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Sept 10, 2007 1:17 am | |
| Tocmai am pierdut o ora si jumatate din viata mea cu The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. 5/10. Pentru cui i-a placut, sa stie ca exista Monty Python si Terry Gilliam pe lumea asta.
Manhattan (Woody Allen): 7/10 Hotel Rwanda (Terry George): 8/10 | |
|
| |
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Sept 10, 2007 1:17 am | |
| eu vad in moartea domnului lazarescu un film total. chiar pintilie a spus de curand, ca e cel mai bun film romanesc. e pilonul principal al cinematografiei romanesti (in sfarsit se poate vorbi de cinematografie romaneasca, ca pana acum -pauza-). daca nu ti-a placut asta, nu cred ca vei gusta nici 432. nu l-am vazut, dar poarta aceeasi marca a operatorului (camera in mana, miscari ale imaginii ce amintesc de dogma95, un subiect aparent simplu, simboluri etc.) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Sept 10, 2007 1:19 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ultimul film vazut | |
| |
|