Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Ultimul film vazut

In jos 
+24
bibi
H to He
romanbun
Machauer
Ivich
cozmik_bluez
ae
auslander
vidor
blackest_eyes
wednesday
Cristi
Aldi
metal_freak
amadeus
Ricochet
andu
Sayuri
P.Matei
nasti
Kreator
Hansi
Zarec
Piotr Buendia
28 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Ultimul film vazut - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 10:07 am

nu era si o carte cu numele asta?
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 10:58 am

eu m-am infiorat acum cateva zile, cand am gasit filmul pe torrents, numai cand am vazut ca Nietzche e Armand Assante si nu l-am luat. Gott ist tot si filmul asta de asemenea sa inteleg
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 3:03 pm

Zarec a scris:
nu era si o carte cu numele asta?

ba da... si cartea e chiar faina...
Sus In jos
P.Matei
Devin Townsend
P.Matei

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 32
Data de inscriere : 17/12/2006

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 3:40 pm

Inland Empire - Cu toate ca nu am vazut "Dune" si "Mulholland Dr.", declar ultima creatie lynchiana drept cea mai slaba din intreaga sa filmografia. Pe langa faptul ca este nespus de plictisitor (dureaza aproape trei ore) si foarte atipic pentru David Lynch, "Inland Empire" este vorbit in poloneza!! De altfel, este lipsit de coerenta si pot sa afirm ca din film nu am inteles prea mare lucru. Dupa mine, pelicula se situeaza undeva intre 6 si 6,50, si asta datorita catorva faze memorabile (destul de putine). 170 de minute = timp pierdut.

urmeaza sa vad ultimul Tarantino, "Death Proof". Am inteles ca nu e spectaculos, si coincidenta stranie, are acelasi rating pe imbd ca si "Inland Empire" (7.4) No
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 3:52 pm

really? si eu care imi cam rupeam gatu' ca sa fac rost de Inland Empire... dupa ce am citit postul tau cred ca o sa renunt la efort...

ps: niciodata sa nu te iei dupa ratingurile de pe imdb... rareori reflecta adevarata valoare afilmului. mai bine citesti vreo doua-trei review-uri de pe acolo si iti faci o imagine mult mai clara... oricum, cel mai sigur e sa vezi cu ochii tai Razz
Sus In jos
vidor
acord
vidor

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 41
Data de inscriere : 21/11/2007

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 4:06 pm

blackest_eyes a scris:
really? si eu care imi cam rupeam gatu' ca sa fac rost de Inland Empire... dupa ce am citit postul tau cred ca o sa renunt la efort...

ps: niciodata sa nu te iei dupa ratingurile de pe imdb... rareori reflecta adevarata valoare afilmului. mai bine citesti vreo doua-trei review-uri de pe acolo si iti faci o imagine mult mai clara... oricum, cel mai sigur e sa vezi cu ochii tai Razz

Sau cauti trailerul pe net si iti faci o vaga idee... asa le vezi si fata la actori si vezi cum joaca...
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 04, 2008 4:09 pm

mie trailerele nu-mi prea spun nimic...
Sus In jos
P.Matei
Devin Townsend
P.Matei

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyDum Ian 06, 2008 2:27 pm

American History X - Piotr Buendia spune despre film ca este slab si ca nu are nimic original, insa mie mi s-a parut mai mult decat O.K., iar sfarsitul m-a impresionat teribil. Edward Norton face un rol foarte bun, asa cum ne-a obisnuit si in "Fight Club" sau "The 25th Hour". Tema filmului o constituie conflictele dintre albi si negrii.

Mulholland Dr. - Un film interesant, destul de lung, dar deloc plictisitor. Spre sfarsit devine foarte bizar, insa acest lucru demonstreaza ca avem de-a face cu o creatie autentica David Lynch. Mult mai bun decat "Inland Empire", dar nu sunt sigur daca si mai bun ca "Lost Highway"..
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyDum Ian 06, 2008 3:58 pm

Hairspray - musical 2007 - forgettable, dar, ca-ntotdeauna, cu ceva ganduri, coreografii, idei bine realizate. in ansamblu doar tine prea mult de "comedie"/"exhibitie", astfel ca Dreamgirls, de anul trecut, a fost o mult mai frumoasa experienta, tinand cont de tot.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyDum Ian 06, 2008 5:00 pm

P.Matei a scris:
American History X - Piotr Buendia spune despre film ca este slab si ca nu are nimic original, insa mie mi s-a parut mai mult decat O.K., iar sfarsitul m-a impresionat teribil. Edward Norton face un rol foarte bun, asa cum ne-a obisnuit si in "Fight Club" sau "The 25th Hour". Tema filmului o constituie conflictele dintre albi si negrii.

Mulholland Dr. - Un film interesant, destul de lung, dar deloc plictisitor. Spre sfarsit devine foarte bizar, insa acest lucru demonstreaza ca avem de-a face cu o creatie autentica David Lynch. Mult mai bun decat "Inland Empire", dar nu sunt sigur daca si mai bun ca "Lost Highway"..

pai are dreptate cu faptu ca nu e cu nimic original, e doar un film misto (pentru cei care se holbeaza la filme bune in general)
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyDum Ian 06, 2008 5:27 pm

Ricochet a scris:
Hairspray - musical 2007 - forgettable, dar, ca-ntotdeauna, cu ceva ganduri, coreografii, idei bine realizate. in ansamblu doar tine prea mult de "comedie"/"exhibitie", astfel ca Dreamgirls, de anul trecut, a fost o mult mai frumoasa experienta, tinand cont de tot.
e un remake dupa John Waters. nu l-am vazut inca, dar ma astept la ce e mai bun.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptySam Ian 12, 2008 4:56 pm

Babel
CRAP.
Deci Amores Perros a mers, apoi 21 Grams, hai sa zicem ca a evoluat dar deja Babel e chiar aceeasi mancare de peste numa ca aci Inarritu o cam sfecleste la capitolu inspiratie. Ce e "sucar" (ca nu as numi fascinant) la filmele lui este modul de a prezenta simultan mai multe firuri epice paralele dar interdependente. Interdependenta aceasta fost-a nemaipomenta in 21 Grams (care avea si o idee, doua, filozofice). In Babel, se cam strica lucrurile si mai mult decat atat, se exagereaza la capitolul melancolie. Drama adolescentei japoneze, pe care multi ar numi-o adolescentina - eu o numesc hormonala - , e de la lamentabila in jos. Trecerea de la banalitate la penibil mi se pare scena in care politistul e atat de impresionat de tragicul, dar simultan banalul, destin al fetei, incat cade intr-o coma melancolica si e nevoit "sa isi inece amarul in alcool". (numai cand prezint actiunea ma scarbesc de cat de "prozaica" poate fi aceasta)

Hai sa vorbim si de bine filmul: dom'le, mi-a placut Brad Pitt aci dar nu intru in detalii legate de actori, interpretare de rolul, cadre, socoteli ca ma recunosc pe din afara. O trasatura generala si hai sa o numim pozitiva e substratul conceptual al filmelor lu nea Sandu asta. La baza sta ideea ca viata e un produs al absurdului dupa cum joaca celor doi copii arabi a declansat atat de multe tragedii umane. Ce-i drept ideea poate reprezenta si o viziune teista, insa una destul de sumbra, adica tot ce facem influenteaza inconstient pe cei din jurul nostru. Cam aceeasi mancare de peste, numa ca spusa in cuvinte diferite. Desigur, ideea e buna si cred ca destul de originala dar epuizata. Trei filme, toate aceeasi socoteala....Crying or Very sad

LE: Am dat un ochi pe wiki sa vad cu ce premii a fost distins babelu si mi-a sarit in ochi coloana sonora. Agreed. Trebuie adaugat la plusuri, de fapt cred ca e unul din punctele forte al filmului
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptySam Ian 12, 2008 5:16 pm

Ultimul film vazut - Pagina 5 Angry-30

nu-s de acord.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyMier Ian 23, 2008 3:01 pm

RIP Heath Ledger

Brokeback Mountain, Grimm Brothers, Casanova...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyMier Ian 23, 2008 5:43 pm

yeah, ce s-a intamplat, overdose? Sad
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyMier Ian 23, 2008 7:29 pm

saracu. mie mi-a placut de el in The Patriot.
cat despre Casanova, ma abtin, avand ca reper rolul lui Donald Sutherland.
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyJoi Ian 24, 2008 2:12 am

Parerea mea e ca Heath Ledger va ramane in istorie pentru un rol pe care nu l-ati vazut inca - The Joker in The Dark Knight. Faptul ca omul a exersat 6 luni ca sa intre in pielea personajului [care nu e simplu deloc], respectiv o luna ca sa isi adapteze vocea [a se sesiza diferenta dintre tonul vocii lui pe oricare alt film si tonul pe care il are in trailerul The Dark Knight] - spune mult despre cat de mult s-a dedicat muncii sale. Ramane sa vedem daca s-a sinucis sau doar a luat o supradoza accidental.

Why So Serious?

R.I.P. Heath Ledger
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 25, 2008 11:37 am

nici la trailer n-am avut rabdare sa ma uit Laughing
definitely not my type of movie...

in alta ordine de idei... saptamana trecuta am vazut Ostrov... si am fost placut impresionata. s-a mai uitat cineva la filmu asta?
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyVin Ian 25, 2008 11:44 am

eu. un film bine construit, cu priza la public. dar tematica abordata am gustat-o pe deplin cu Andrei Tarkovski.
cat despre Inland Empire (de-abia acum am vazut postul), iata o cronica de-a mea, ceva mai veche:
Cel mai nou film semnat de David Lynch incheie trilogia vietilor paralele, a dorintelor de existenta si a actiunii onirice. Trilogie inceputa de Lost Highway si continuata de Mulholland Dr. Filmul mi-a amintit de o piesa a lui Eugen Ionesco, si anume "Calatorul aerului".
Se reia tema actritei faimoase din Mulholland Dr., care de fapt este decat o aspiranta, un individ ratat din punct de vedere social, care isi creaza o lume egocentrica. In schimb INLAND EMPIRE exceleaza la capitolul simboluri. Actiunea se desfasoara in doua directii pricipale: lumile paralele,posibile si o explorare a realitatii. Nikki (Laura Dern) este nu numai o actrita faimoasa, dar ea va deveni prin intermediul rolului pe care il joaca, Sue. Astfel, eventuala realitate va deveni ceva ce sa intamplat ieri (sau chiar maine, logica timpului fiind inexistenta) , iar existenta se va desfasura in fata unei camere de luat vederi, sub indrumarile regizorului, pe platoul de filmare.
As mai putea aminti si de alte povesti paralele, ca cele ale prostituatelor , a polonezei gravide, a femeii injunghiate - care sunt alte realitati. Probabil tangibile, sau bucati din filmul pe care personajele in fac. Cert este ca filmul trebuie vazut cu o atentie maxima. Semne pentru al intelege sunt la tot pasul. Pentru a picta mai bine nesiguranta, Lynch a filmat totul cu o camera digitala, imaginea deseori fiind de reality-show. Cadre lungi si multa hand-held camera.
Pot spune ca INALND EMPIRE il inscriu alaturi de Blue Velvet, ca fiind preferatele mele lucrari ale lui Lynch. Coincidenta sau nu atat Blue Velvet, cat si filmul de fata, o au ca actrita pe Laura Dern. Schimbata cat de cat (nu prea mult) de diferenta de 20 de ani: 1986, respectiv 2006
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptySam Ian 26, 2008 11:13 am

Sus In jos
P.Matei
Devin Townsend
P.Matei

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptySam Feb 02, 2008 12:40 pm

Misery (1990) - In primul rand, filmul nu este decat un rezumat al cartii, care evident este mult superioara. Lipsesc o gramada de scene, cele mai socante si asta scade foarte mult. Personajul Annie Wilkes exceleaza aici doar prin uratenie fizica, in carte era mult mai "evil". Imi place scena de final si muzica, pe alocuri. In rest, un film bun, O.K.!
Sus In jos
ae
Don Ellis
ae

Numarul mesajelor : 38
Data de inscriere : 13/10/2007

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyLun Feb 04, 2008 8:38 am

Colorless green ideas sleep furiously

Ultima editare efectuata de catre ae in Lun Dec 10, 2012 6:24 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
ae
Don Ellis
ae

Numarul mesajelor : 38
Data de inscriere : 13/10/2007

MesajSubiect: Colorless green ideas sleep furiously   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyLun Feb 04, 2008 8:51 am

Colorless green ideas sleep furiously

Ultima editare efectuata de catre ae in Lun Dec 10, 2012 6:22 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyLun Feb 04, 2008 9:37 am

^poate revin si eu cu o mica impresie mai detailata asupra filmului, altfel am zis cam ce-am avut de zis...
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 EmptyMier Feb 06, 2008 10:26 am

Ossessione (1943). este primul film al lui Luchino Visconti, dar si primul film neorealist. are o constructie simetrica (element simetric - drumul de-a lungul apei), subiectul fiind inspirat din romanul lui James Cain, Postasul suna intotdeauna de doua ori. filmul este un spectacol calm, care evolueaza odata cu intensificarile emotionale, evidentiate prin close-upuri. unul din elementele esentiale ale filmului este ca nu se decupeaza aceasta poveste intr-un taram de vis in momentul in care personajele principale sunt fericite. lumea is continua rutina criminala. iar in momentul in care incepe decaderea, lumea continua sa nu se schimbe (ex:muncitorii nu au putut informa mai devreme politia despre ce stiau, au trebuit sa munceasca)
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ultimul film vazut   Ultimul film vazut - Pagina 5 Empty

Sus In jos

Ultimul film vazut
Sus 
Pagina 5 din 10Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ce genuri de prog ati vazut in concert?
» Filme despre rock
» Cronici si alte articole de film
» Oscar

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: ARTA VIZUALA-
Mergi direct la: