| Ultimul film vazut | |
|
+24bibi H to He romanbun Machauer Ivich cozmik_bluez ae auslander vidor blackest_eyes wednesday Cristi Aldi metal_freak amadeus Ricochet andu Sayuri P.Matei nasti Kreator Hansi Zarec Piotr Buendia 28 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Ian 11, 2010 12:41 am | |
| ^^ bibi: mersi pentru ponturi Acu doua zile am vazut si The Big Lebowski: exceptional, 9/10. Vorba cuiva de pe imdb, pure pop poetry. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Ian 11, 2010 1:49 am | |
| - andu a scris:
- Baton Fink a fost o revedere; l-am mai vazut cand eram mic. Mi-a placut suprarealismul explicit din film, pe care nu l-am mai vazut in nici un Coen. Dintre ce mai am aici la mine, doar Burn After Reading va fi o vizionare proaspata.
N-am vazut Miller's Crossing sau Raising Arizona, asa pana acum pentru mine varful Coenilor e Fargo. Ai vazut Naked Lunch-ul lui Cronenberg? Barton Fink mi-a evocat atmosfera de acolo, si tot intr-un cadru suprarealist, cu diferenta ca ala e si mai sumbru si mai freaky. M-am uitat de curand la toata seria The Exorcist (cinci bucati), dintre care cateva sunt sub orice critica (mai exact The Heretic si prequel-ul In the Beginning). Raman in memorie cu primul (clasic pe buna dreptate, pentru efecte, pentru tematica, pentru realizarea misto), dar mai ales cu cel mai recent prequel, "Dominion" (2005), singurul care pune problema raului intr-un mod inteligent. Regizat frumos de Paul Schrader, fara demoni care scuipa chestii verzi sau vorbesc murdar ca sa te socheze, filmul e mai mult psihologic decat horror, cu o intriga construita in jurul dramei interioare a unui fost preot care se lupta cu indoieli si regrete si, in mijlocul confruntarii, se regaseste pe sine. Daca vreti sa vedeti ceva din seria asta dar sa evitati fasolele, vedeti-le pe astea doua. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Ian 12, 2010 9:45 pm | |
| a serious man, al fratilor coen.
incepe ca un american beauty regizat de woody allen, dar ulterior devine foarte coenian. finalul poate ca descumpaneste la prima vedere. pisica lui schrodinger, asta e! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Ian 13, 2010 12:53 am | |
| Ce chestie, chiar azi m-am uitat si eu la el. De doua ori mai ciudat decat Burn After Reading. Stai asa, care inceput de American Beauty regizat de Allen? Cel in idis? | |
|
| |
radu ritm
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Ian 13, 2010 4:37 pm | |
| hehe, nu, putin mai incolo | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Ian 13, 2010 5:47 pm | |
| "Santana Abraxas" | |
|
| |
radu ritm
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Ian 13, 2010 10:08 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Ian 19, 2010 4:22 pm | |
| Moon, 7/10. Un SF inteligent si sensibil, cu multe referinte la 2001: A Space Odyssey si alte asemenea. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Ian 25, 2010 2:07 am | |
| Cloudy With A Chance Of MeatBalls - o animatie destul de haioasa (nu peste tot), dar exceptional facuta si cu tone de referinte amuzante. 7/10. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Sam Ian 30, 2010 1:29 am | |
| Fratii Coen - 2008 - Burn After Reading
7/10, o foarte buna parabola atat despre prostia omeneasca in general cat si despre ceea ce au ajuns sa insemne filmele comerciale in capul oamenilor. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Sam Feb 13, 2010 11:58 pm | |
| Avatar - "biggest bullshit ever" (Rico's dad) | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Sam Mar 13, 2010 10:37 pm | |
| Stalker (abia dupa vre-o 2-3 luni mi-am facut timp sa vad si eu un film, in acest caz sa revad) la cinemateca din Scart loc lejer. proasta decizie. nu prea buna calitatea imagini si nici prea buna ambianta, insa imaginile si muzica din film m-au transpus iarasi in alta lume. nici dupa a 5-a bere n-am reusit sa ma ametesc si sa fiu binedispus si probabil o nici in seara asta nu o sa-mi treaca. total nerecomandat filmul! pentru cei carora le place sa gandesca inutil. (am chef acum sa ascult soundtrack-ul, cred ca-s cam masochist)
[edit: foarte fain ca a fost adaugat Artemiev pe ProgArchives] | |
|
| |
radu ritm
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Dum Mar 14, 2010 10:13 am | |
| am revazut acum cateva zile concurs, al lui dan pitza. asta apropo de calauza, care i-a servit drept model in mod evident. cam exagereaza pe alocuri cu onirismul, ceea ce da o impresie de dezlanare. steinhardt spunea ca filmul are ca subiect viata lui Isus. sunt cateva scene in film care il sustin, intr-adevar. in special o imagine cu bleontz intre 2 cruci, sau scena din final, cu acelasi actor intrupandu-se dintr-un fundal luminos. altfel, zicea bine cineva (als parca)- pitza ar fi trebuit sa se decida daca face o satira sociala sau o parabola. faleze de nisip, al aceluiasi pitza, l-am vazut dupa ce tvr cultural mi-a starnit curiozitatea cu un documentar despre acest film rapid scos de pe ecrane prin 1983. plus discurs ceausescu, la mangalia, cu referire directa la film. are si aici derapaje metaforice cu sensuri absconse, dar nu foarte intinse. bun film, ideea este pe undeva cea din reconstituirea- cum un sistem represiv poate transforma in criminali oameni inocenti. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Mar 23, 2010 11:56 pm | |
| Radio Days, un Woody Allen care imi scapase, nu stiu din ce motiv. Adorabil, o placere; e "Amarcord"-ul lui Allen. | |
|
| |
radu ritm
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Mar 24, 2010 6:57 am | |
| iar ragtime e radio-daysul lui e. l. doctorow
cred ca r.d. e favoritul meu intre filmele lui woody | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Mar 24, 2010 11:03 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mier Mar 24, 2010 12:35 pm | |
| Suna bine Ragtime, am sa-l cercetez. Cat despre prezenta si jocul actoricesc al lui Woody, eu sunt MARE fan. Interesant e si ca intotdeauna mi s-a parut inimitabil, ca apoi sa constat cu surprindere ca in unele filme ale lui personajul principal e gandit sa fie un Woody mai tanar si ca actorii au reusit sa-l imite perfect, cu toate "manierismele" lui - vezi Celebrity, Bullets Over Broadway, si Everything Else. | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Vin Mar 26, 2010 2:17 am | |
| Am văzut, în sfîrșit, The Return, un film pe care îl tot caut de vreun an, din momentul în care am ascultat coloana sonoră. The Return is a moving drama about two brothers whose father returns back after twelve long years. The brothers Ivan and Andrey, aged around twelve and fifteen respectively, live with their mother and grandmother. While Andrey, has an amiable, going with the wind attitude, younger Ivan is much more stubborn and deeply emotional. As they run back home after a fight between themselves, they are shocked to know their father is back, whom they then confirm from an old faded photograph. Slowly the strains of the long absence start becoming obvious as the father fails to show any enthusiasm towards them. Then he tells them of the fishing trip they will be doing a day after. So begins a difficult journey, which slowly becomes emotional as well as psychological in nature as, on one hand Andrey strives to please his father despite his cold demeanor, whereas on the other hand their begins a battle of sorts between Ivan and the father, with both adamant and resentful as ever towards each other. Their journey then takes them to a mysterious island, while the strain between the three almost increases even more. The movie has a keen elliptical quality as it’s never made clear where the father had been for those years and why he went to that island. Though the father and Andrey deliver their performances very well, it’s Ivan who becomes the soul of the story, capturing the seething undercurrents of the movie. The movie is also cinematically quite accomplished but not that much to earn comparisons with Tarkovsky, as few critics had done. Quite sadly, the kid who plays Andrey drowned in a lake shortly after the shooting was over. The movie won, Andrey Petrovich Zvyagintsev, the director, a Golden Lion at the Venice Film Festival. https://www.youtube.com/watch?v=qNR4ER9tC6A | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Sam Apr 24, 2010 9:43 pm | |
| Am vazut ieri Joyeux Noel, film de razboi (primul, actiunea se petrece de craciunul 1914); nu divulg intriga, recomand filmul asta oricui gusta filmele istorice/de razboi; filmul e ispirat dintr-o poveste reala. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Lun Iul 05, 2010 11:25 pm | |
| Nu e despre ceva ce-am vazut, fiindca nici nu stiu daca vreau sa vad, insa recenziile incredibil de negative m-au facut sa ma intreb: ce D-zeu se intampla cu Night Shyamalan, mai ca devine cel mai urat regizor de pe planeta? Se justifica acest lucru, avand in vedere ultimele filme, desi criticii, in general, nu-i accepta decat Sixth Sense si Signs (mie mi-a placut foarte mult The Village).
Anyway, s-a apucat sa adapteze Avatar: The Last Airbender, care a fost cam ultimul serial de animatie l-a care m-am uitat in adolescenta mea, ceva in esenta excelent. Filmul e in schimb numit o porcarie (de-asta am zis ca nu stiu daca vreau sa-l vad). | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Iul 06, 2010 9:13 am | |
| Abia ce am văzut la HBO unul dintre ultimele sale filme și mi s-a părut atît de prost că nu mai am curaj să încerc ceva. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Iul 06, 2010 10:52 am | |
| Intrebarea e, e atat de prost inca sa fie misto? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Iul 06, 2010 12:10 pm | |
| | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Iul 06, 2010 12:21 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Ultimul film vazut Mar Iul 06, 2010 12:26 pm | |
| Ha! Cand am vazut trailerul la Gymkata, am fost sigur ca scena aia din Undefeatable e din Gymkata Pare-se ca nu. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ultimul film vazut | |
| |
|
| |
| Ultimul film vazut | |
|